13

Μπορείς να τρέξεις, μπορείς να κρυφτείς, μπορείς να ξεφύγεις από τα πάντα. Μόνο από την μνήμη δεν μπορείς να ξεφύγεις. Οι μυρωδιές, η αίσθηση στα δάχτυλα είναι μέσα στο μυαλό σου και δε φεύγουν ποτέ. Ούτε όταν κοιμάσαι. Το μυαλό ανασύρει ο,τιδήποτε μπορεί προκειμένου να σε πληγώσει.

Και βοηθάμε κι εμείς την ανάμνηση να μείνει ζωντανή. Έχουμε βρει δεκάδες τρόπους να θυμόμαστε. Έχουμε αποθηκευμένα μηνύματα στο κινητό μας και τα διαβάζουμε ξανά και ξανά. Φωτογραφίες αποθηκευμένες στον υπολογιστή μας ή στο τηλέφωνο και δεν παίρνουμε απόφαση να τις σβήσουμε. Και κοιτάμε τον άλλον, στα μάτια μέσα από το κρύσταλλο της οθόνης, και απομνημονεύουμε κάθε λακκάκι, κάθε μικρή ρυτίδα  στο μέτωπό του, κάθε ατέλεια στο υπέροχο πρόσωπό του. Έχουμε  emails που μένουν για πάντα εκεί, με ώρες, ημερομηνίες, για να ελέγχουμε ξανά και ξανά πότε ακριβώς ο παλιός αγαπημένος μας έστειλε τα πιο όμορφα λόγια που διαβάσαμε ποτέ.

Γιατί όλα αυτά δεν διαγράφονται μόνα τους την στιγμή ακριβώς που μας διαγράφουν; Γιατί δεν ξεχνάμε ακριβώς όπως μας ξεχνάνε;

Θυμάμαι.

ντισκάς

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s