23

Ξαφνικά καταλαβαίνεις πως την μια στιγμή οι φίλοι σου περίσσευαν και τώρα πια δεν σου φτάνουν*. Το σκέφτεσαι λίγο και μετά καταλαβαίνεις: έχει φτάσει εκείνο το χρονικό σημείο που έχουν όλοι ζευγαρώσει ή προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ζευγαρώσουν και όπως κάποτε σου είχε πει και η μαμά σου – και κακώς δεν την άκουσες – “στους δύο τρίτος δεν χωρεί”.

Πράγματι, δεν χωρεί. Προσπάθησε να στριμωχθείς σ’ ένα τους βράδυ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά. Είτε τους ακομπανιάρεις στο σινεμά, είτε στο μπαρ, είσαι η σκιά που τους ακολουθεί, είσαι αυτός που τους διακόπτει από το δημόσιο φάσωμα (οι γύρω σας δηλαδή δεν σας ενοχλούν;), είσαι αυτός που θα τον ρωτάν συνέχεια “Έλα πες που θέλεις να πάμε, αν ήταν για μας καθόμασταν και σπίτι” (δηλαδή μου κάνετε χάρη;;), είσαι αυτός που καπνίζει το ένα τσιγάρο πίσω απ’ τ’ άλλο ακούγοντας άχαρες ιστορίες για το πως η Χ γνώρισε τους γονείς του Υ, για τις μαξιλαροθήκες από το ΙΚΕΑ…

Να εύχεσαι να μην είσαι σε διαδικασία διακοπής καπνίσματος. Ή να μην θελήσει η Χ (ή ο Υ) να πάει στην τουαλέτα. Ή (δεν έχω χειρότερο) να θέλουν να σε αποκαταστήσουν. Άλλο δράμα, άλλο post. Αυτό θα σου πω μόνο γιατί το ζω 2 χρόνια τώρα on and off: πως είναι το τελευταίο 5νθήμερο εκπτώσεων ό,τι-πάρεις-5-ευρώ; Αυτό. Ένας τελευταίος μας έμεινε, ξάδερφος από το χωριό, χρωστάμε και χάρη στην μάνα του που ‘ναι και γειτόνισσα, να τον σπρώξουμε. Πιο κοντός από ‘σενα, φαλακρός, άξεστος, μπορεί να ‘ναι και παρθένος (όχι στο ζώδιο), αλλά στην ηλικία σου μην ζητάς και τον ιππότη στο άσπρο άλογο, η κλιμακτήριος είναι κοντά. ΟΡΙΣΤΕ?!

* στην πράξη οι φίλοι ποτέ δεν περισσεύουν, ποτέ δεν είναι αρκετοί, αλλά καταλαβαίνεις τί θέλω να πω, n’est-ce pas?

ντισκάς

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s