26 Γκόμενος uber alles/ Δεν ήσουν ποτέ φίλος μου

Αναφέρομαι στους φίλους-σχεσάκηδες. Ξέρω, έχω αναπτύξει μια εμμονή με αυτή την κατηγορία, ίσως εξαιτίας του ρυθμού με τον οποίο εξαφανίζονται. Και το λυπηρό είναι πως τελικά η νόσος χτυπάει όλες τις ηλικίες και τα γένη. 

Κάνετε καλή παρέα, βγαίνετε, η Χ ή ο Υ γνωρίζει το πρόσκαιρο “έτερον ήμισυ” και ξαφνικά εξαφανίζεται. Φυσικά, παίρνει τηλέφωνο που και που, συναντιέστε για ψώνια, για βοήθεια σε κανένα χαμαλίκι, εάν έχει πάθει κάτι το PC κ.ο.κ. Βγαίνετε και για κανένα ποτό που και που. ΠΟΤΕ μόνοι! Έρχεται ΠΑΝΤΑ και η σχέση. Ανεξάρτητα αν είναι καλός, συμπαθητικός κλπ άνθρωπος. Είναι αδιάφορο εάν εσύ θέλεις να βγάλεις τα μάτια σου με κουτάλι, να ξεκολλήσεις το δέρμα σου με τα ίδια σου τα νύχια, να καταπιεις καυτά κάστανα και μόνο που ανοίγει ο εν λόγω άνθρωπος το στόμα του. Όχι, θα τον φας στην μάπα γιατί είχες την ατυχία η Χ ή ο Υ (πρώην καρδιακή/ος φίλη/ος) να βάζει τον γκόμενο πάνω απ’ όλα. Ε, δε βαριέσαι, αυτό το φύλλο τράβηξες από την τράπουλα της ζωής και συνεχίζεις. 

Κοίτα τώρα τί γίνεται. Η Χ ή ο Υ χωρίζει. Σε παίρνει τηλέφωνο. Κλάψα, οδυρμός, ποτά για να ξεχάσει, ξεχνάει (γιατί ουδείς αναντικατάστατος), ξανά κολλητοί φίλοι, ξεχνάς κι εσύ την κλανιά που έτρωγες τόσο καιρό γιατί είσαι λίγο ζώον. Βγαίνετε, μοιράζεστε, χαίρεσαι. Ξύπνα ζώον. Νέα/ος γκόμενα/ος. ΌΧΙ για σένα. Ξύπνα ζώον. X/Y has left the building. From the top. 

Την πρωτη γύρα δεν μπορείς να την αποφύγεις. Fool me twice όμως… and the shame is all mine.

ντισκάς

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s