Το άχα-χούχα συνεχίζεται

Έστω ότι βρίσκονται οι τύποι που λειτούργησαν ως αφορμή, και έστω οτι τιμωρούνται. Στην πραγματικότητα, δεν θα έχει τιμωρηθεί αυτός που είναι πραγματικά ένοχος, ο δημιουργός των συνθηκών, η αιτία των γεγονότων. Κι έτσι η ζωή κυλά. Όχι για όλους.

“Το σχετικό σημερινό δημοσίευμα πρωινής εφημερίδας (…) στηρίζεται στην έκθεση έρευνας του ΣΕΠΕ και συγκεκριμένα του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Αθηνών και Κρήτης, η οποία διαβιβάστηκε στις 2/07/2010 ως μηνυτήρια αναφορά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

(…) 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε σχέση με το τραγικό γεγονός (εικοσιεπτά εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα τρία θανατηφόρα), η αρμόδια υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έδρασε άμεσα και με συνέπεια στη διερεύνηση της τήρησης των όρων υγείας και ασφαλείας στο εργασιακό χώρο του καταστήματος.

(…)

Όσον αφορά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η έκθεση έρευνας – μηνυτήρια αναφορά που συνετάχθη στάλθηκε στην αρμόδια αστυνομική αρχή (ΓΑΔΑ), την 02-07-2010 (Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας: 1) άρθρο 7, παράγραφος 1 δ & άρθρο 18 παράγραφος 1 και 2, του Ν. 1568/1985. 2) άρθρο 9, παράγραφος 1 & 2 , του Π.Δ. 17/1996. 3) παράγραφος 4 & 5 του παραρτήματος Ι ή ΙΙ, του άρθρου 10 του Π.Δ. 16/96. που παραπέμπει και στην πυροσβεστική διάταξη 3/1981).” [πηγή]

Κι ενώ υπάρχει η τεχνική έκθεση, πλήρης, που καταδεικνύει την απουσία πιστοποιητικού πυρασφάλειας, ακόμα το συζητάμε. Μάλιστα.

Αν οποιοσδήποτε άλλος μηχανικός είχε προσπαθήσει να βγάλει άδεια λειτουργίας χωρίς αυτό, θα γελούσαν και τα μάρμαρα της Ακρόπολης.

Αν οποιοσδήποτε άλλος μηχανικός είχε βγάλει άδεια λειτουργίας χωρίς αυτό, τώρα θα ήταν πίσω από τα κάγκελα. 

Μπράβο, όχι μπράβο.

ντισκάς

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s